Naturalne produkty służące odporności
Sezon jesienny, dla wielu z nas kojarzy się z problemami zdrowotnymi, ponieważ to wtedy najczęściej atakują nas infekcje wirusowe oraz bakteryjne, nazywane przeziębieniami i potrafią rujnować plany zawodowe oraz rodzinne.
Jak wiadomo znacznie lepiej jest zapobiegać niż leczyć, dlatego wielu ludzi szuka pomocy w naturalnych środkach, które wpływają dobroczynnie na podniesienie odporności organizmu, nie mając przy tym negatywnych skutków zdrowotnych. Sposoby na odporność często są nazywane babcinymi metodami, do najpopularniejszych z pewnością należą takie produkty spożywcze jak czosnek, miód, cytryna, mleko oraz cebula, które od stuleci były pomocne przy zachowaniu zdrowia. Jednak też poznajemy nowe metody, które przyszły do nas z innych regionów świata, na przykład korzeń imbiru, który pokrojony w plastry i dodany na przykład do herbaty pomaga w umocnieniu odporności, a w momencie choroby przyspiesza proces zdrowienia. Popularna stała się również herbata z czystka, która pita regularnie wzmacnia odporność i powoduje, że znaczniej lepiej przejdziemy przez sezon przeziębień. Warto jest również korzystać z ziołowej herbatki z kozłka lekarskiego, popularnego mlecza, która również ma zbawienny wpływ na pracę ludzkiego organizmu, wzmacniając jego system odporności, a przy infekcjach łagodzi ich skutki i przyspiesza powrót do zdrowia.